У Духовно-просвітницькому центрі с. Зазим'є пройшла фотовиставка «Наш Афон»

  • Оцініть матеріал!
    (0 голосів)

У березні з ініціативи Інформаційно-просвітницького відділу Бориспільської єпархії у Духовно-просвітницькому центрі села Зазим'є проходила виставка фоторобіт відомого грецького фотографа Костаса Асіміса під назвою «Наш Афон». Фотовиставка є проектом Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ і на території Бориспільської єпархії проводилася вперше.

Світлини Костаса Асіміса присвячені історії становлення та розвитку життя монахів на Святій Горі Афон, афонським храмам, побудованим у стилі візантійської архітектури, сценам із життя мешканців Святої Гори. На виставці, крім власних фоторобіт нашого сучасника Костаса Асіміса, представлені архівні чорно-білі світлини середини XIX-початку XX століття із фондів Російського на Афоні Свято Пантелеймонового монастиря.
Перед початком заходу протоієрей Анатолій Слинько з задоволенням провів цікаву історичну екскурсію по храму для співробітників галереї «Соборна».
Відкрилася виставка молитвою за спасіння України, яку очолив настоятель Воскресенського храму с. Зазим'є протоієрей Олександр Генераленко, після чого про життя Святої гори Афон розповів намісник подвор’я афонського Пантелеімонового монастиря у Києві ієромонах Олексій, який провів значну частину свого життя на Афоні.
22 березня,  в рамках проведення фотовиставки  «Наш Афон» відбувся показ фільму Паломницького Центру УПЦ «Афон – вершина світу». Перед демонстрацією всі присутні отримали можливість поспілку-ватися з автором сценарію і режисером фільму, журналістом Олександром Ворсіним, який розповів вражаючі факти про життя Святої гори та її дивовижних благочестивих жителів – монахів.
На Афоні як ніколи відчувається близькість людини з Творцем, невимовна милість Господня до Свого творіння. Як йдеться на офіційному сайті Паломницького центру, «Півострів у Східній Греції відомий на весь світ як «держава ченців» і земний уділ Богородиці. Історія свідчить, що Пресвята Діва опинилася на березі Афонської гори з волі випадку, коли на морі піднялася сильна буря. Ступивши на землю, населену язичниками, Діва Марія силою Своєї проповіді і численними чудесами звернула місцевих жителів у християнство. А залишаючи півострів, благословила його народ»
Завдяки фотовиставці "Наш Афон" зазимці змогли глибше відкрити для себе цю тисячолітню святиню Православ’я, замислитися про духовне та отримати частинку Божої благодаті, якою завдяки заступництву Божої Матері та подвижницькому молитовному подвигу монахів так багата Свята гора Афон.

Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі