Всеукраїнський фестиваль писанки пройде в історичному центрі Києва, на просторі між Софією Київською і Михайлівським Золотоверхим монастирем. Фестиваль триватиме з 8 до 23 квітня.

Захід покликаний підтримати та популяризувати українські народні традиції, сприяти розвитку народного мистецтва, вивченню культури та історії українського народу на прикладі феномену писанок.

Цього року на Софійській площі покажуть рекордну кількість мега-писанок - 858 штук. 374 з них будуть розписані українськими художниками в авторському стилі - їх розмістять на Софійській площі.

У числі мега-писанок візьме участь спільна робота учнів Недільної школи храму на честь Воскресіння Христового села Зазим'є.
Робота над Зазимською писанкою почалася на початку березня і завершилася на минулому тижні. Щонеділі під керівництвом викладача - художника Ольги Михайлівни Машевської та її донечок Сабіни та Каріни, дітками недільної школи створювався місцевий шедевр. Поступово ми спостерігали як із частинок, наче з мозаїки виходило симпатичне яєчко. "Головне, що з любов'ю!" - підкреслила керівник роботи. Долучилися до творення з дитячою завзятістю, дорослі, викладачі та керівник Недільної школи отець Анатолій Слинько. По достоїнству роботу оцінили друзі Недільної школи, заслужені артисти України Віктор Сарайкін та Ніна Ніжерадзе.

На Михайлівській площі будуть виставлені й інші писанки, що представляють традиційні розписи регіонів України, а також розписані дітьми. Тут же буде зона дитячих розваг. Також на території великоднього містечка буде представлена Всеукраїнська колекцію великодніх писанок, яка нараховує 25 тис. експонатів.

На Володимирському проїзді буде проходити Великодній ярмарок та Ярмарок садівництва. А в парку "Володимирська гірка" розміститься лаунж-зона, зона майстер-класів, ярмарок живопису і хенд-мейду.

Запрошуємо всіх відвідати виставку на Софіївській площі з 8 до 23 квітня.

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31